Nie zaluje Edyta Gepert
Edyta Geppert
Edyta Geppert is a popular jazz singer from Nowa Ruda, Poland  Married to Piotr Loretz, they have one son Mieczysław, born in 1988.

Awards

1984 - Grand Prix at the National Festival of Polish Song in Opole for the song Jaka róża, taki cierń
1986 - Grand Prix at the National Festival of Polish Song in Opole for the song Och, życie, kocham cię nad życie
1995 - Grand Prix at the National Festival of Polish Song in Opole for the song Idź swoją drogą

Discography

1986 - Edyta Geppert Recital - Live
1986 - Och, życie kocham cię nad życie
1991 - Historie prawdziwe
1992 - Follow The Call
1994 - Śpiewajmy
1997 - Pytania do księżyca
1998 - Pamiętnik, czyli kocham cię życie
1999 - Debiut...
2002 - Wierzę piosence
2006 - Moje królestwo - Edyta Geppert and Krzysztof Herdzin
2006 - Śpiewam życie - Edyta Geppert and Kroke
2008 - Nic nie muszę

Selected songs

A gdy uznamy, że to już
By
Idź swoją drogą
Jaka róża, taki cierń
Kamień i mgła
Mamo... córko...
Meshuge
Na Krakowskim czy w Nohant
Nie, nie żałuję
Nie przejmuj się
Nocny dyżur
Paryski walczyk
Przepraszam, że żyję
Rimbaud - Aniele Stróżu mój
Serenada
Sopockie bolero
Szukaj mnie
Śpiewam życie
To nic, że to sen
To się nie sprzeda, pani Geppert
Uciekaj, moje serce
Zamiast
Życie, kocham Cię nad życie





source: Wikipedia
Edyta Gepert - Szukaj mnie
http://www.egeppert.com/